دستهبندی زعفران از طریق مشخصهها و ریخت برگ، کلاله، خامه، گلبرگ، کاسبرگ، پیاز (سوخ) و چمچه ی آن انجام میگیرد.
مشخصات گلبرگ: برگ زعفران معمولاً از ۱ سانتیمتر تا ۴ سانتیمتر میباشد، زعفران برگهای نوک تیز دارد که روی آنها تیرهتر و زیر شان روشنتر است. شدت این تفاوت در گونههای مختلف متفاوت میباشد. ضخامت برگ هم ممکن است در ارقام مختلف زعفران مانند خزری، زاگرسی، سفید، بنفش، زیبا و جوقاسم کم یا زیاد باشد.
کُلاله: مهمترین بخش گل زعفران است که «زعفران» از آن بدست میآید. «کلاله» به بخشهای مختلف «سَرگل»، «پوشال»، «دسته» و «کُنجه» تقسیم میشود. مرغوبترین زعفران از «سرگل» کلاله بدست میآید که سرخترین بخش آن است. رنگ کلاله که به میزان کارتنویید و لیکوپن موجود در آن بستگی دارد، از قرمز پررنگ تا نارنجی کمرنگ دیده شدهاست. کلاله سهشاخهاست و اندازه ی آن نسبت به خامه که تعداد آن نیز سه عدد میباشد، متفاوت است. ممکن است بلندتر، کوتاهتر، و برابر با آن باشد. همچنین طول آن نسبت به گلبرگها نیز متفاوت است. در ایران همه ی گونههای مختلف بلندتر، کوتاهتر و تا اندازهای برابر زعفران وجود دارند. لبه ی کلاله در انتهای آن حالت چینخورده دارد که در برخی ارقام زعفران بسیار بیشتر دیده میشود. عرض دهانه ی آن نیز بستگی به گونههای آن از پهن تا نازک میباشد. رنگ لبه ی انتهایی کلاله دارای رگه سفیدی است که بسته به گونههای متفاوت، میتواند کم یا زیاد باشد.
خامه: زردرنگ است که در برخی گونهها مانند زعفران خزری بسیار پررنگ و در گونههایی دیگر مانند زعفران زاگرسی کمرنگ تر میباشد. این تفاوت رنگ به نسبت کارتنویید موجود در آنگونه بستگی دارد.
برگ: هر کدام ۳ تا و ضخامت آنها نیز میتواند کم تا زیاد باشد.
سوخ(پیاز): شکل عمومی سوخ میتواند بیضوی پخ، لوزی، تخممرغی، دایرهای یا بیضوی پهن باشد. یکی از صفات مورد بررسی پهنای گردن آن میباشد که ممکن است خیلی باریک، باریک و تا بسیار پهن دیده شود. شکل قاعده ی پیاز زعفران ممکن است گرد یا تورفته باشد. دیده شده که ضخامت قطر آن در ابتدا و انتها و وسط سوخ شکل آن را متفاوت کردهاست. شکل سوخ از لحاظ استفاده ی بازار از صفات بسیار مهم آن میباشد. در پیاز زعفران حالت چندقلویی نیز، چنانچه در بیشتر گیاهان دارویی که دارای پیاز هستند، با درصد بسیار پایینی وجود دارد.
پیاز زعفران دارای الیاف قهوهایرنگ است که در برخی گونهها بسیار فشرده و در گونههایی دیگر کمپشتتر میباشد و از ورای آن رنگ سفید پیاز به وضوح دیده میشود.
چَمچه: اولین اندامی است از زعفران که به محض جوانه زدن و به شکل برگی سوزنی در سطح خاک دیده میشود. چمچهها در برخی ارقام بسیار بلند هستند و اکثراً در ارقام پابلند زعفران دیده میشوند. در بیشتر ارقام متوسط آن نیز وجود دارند و در ارقام پاکوتاه زعفران به صورت بسیار کوتاه نیز دیده میشوند.
با زعفران ممکن شده است.
سافرانال(safranal) : یکی دیگر از مواد شیمیایی حاضر در ترکیبات ادویه طلایی می باشد که:
– فشار خون را افزایش می دهد و ضربان قلب را نیز تنظیم می کند.
– ضد حساسیت است و فعالیت هیستامین ها در بدن را متوقف می کند.
– فعالیت استیل کولین ها را در بدن مختل می کند.
– اضطراب و استرس را از بین می برد.
زعفران هم چنین خواص ضد ویروسی دارد و جلوی ورود ویروس ها را به سلول های بدن می گیرد.
همین حالا با ما تماس بگیرید:
+۹۸ (۰)۹۱۲۰۷۵۱۱۶۲
+۹۸ (۰)۲۴ ۳۳ ۷۳ ۸۳ ۲۰ – ۶
زعفرانآترازفرانزعفران آترا زعفران طلای سرخ زعفران اصلزعفران نابپودر زعفراندمنوش زعفرانزعفران خوبخواص درمانیتغذیه سالمغذای ایرانیزعفران نگیننگین زعفران نگینظروف فلزیقیمت مناسب
بسته بندی صادراتیکیفیت عالیکشاورز زعفرانزعفران صادراتیزعفرونیشله زردارسال به سراسر کشورزعفران درجه یکقیمت مناسبکاشت زعفرانفروش زعفرانخرید زعفرانسایت زعفران زعفرانیقیمت زعفران زعفران دستهزعفران شادی آور زعفران طلازعفران زیبایی سلامت پوستزعفران ارگانیکزرشکریشه زعفرانگل زعفرانزعفران سرگلزعفران خالص زعفران اعلاءزعفران ایرانی اصلزعفران مرغوبجعبه کادوپک هدیه زعفرانجعبه کادو زعفرانپک چوبی زعفرانپک مخمل زعفراننگهداری زعفرانظروف خاص ظروف زعفران فراورده گل زعفرانگل زعفرانظروف شیشه ای زعفرانزعفران مرغوب تغذیه زعفرانزعفران ایرانیهاونظروف بسته بندی زعفراننگین پکمثقال زعفرانخرده فروشی زعفرانعمده فروشی زعفران تضمینیگلبرگ زعفرانپرچم زعفرانریشه زعفرانقیمت روز زعفرانساقه زعفرانزعفران دم کردهطلای سرخSaffron atraatrasaffronsaffron iranisaffronoriginalonline shoppingsaffroniransaffronspicessafroniransaffronsaffronsaffronricesaffron iranisaffronssaffransafflowerzaferonzaferansaffron
https://www.instagram.com/ariasunbazar/
 39 بازدید